Waarom aluminium? 2016-11-10T08:14:27+00:00

De voordelen van Aluminium

Duurzaamheid

Aluminium een vorm van metaal die niet vervormt, krimpt, scheurt, rot of roest. Zelfs onbehandeld aluminium vormt bij blootstelling aan de buitenlucht een natuurlijke beschermende laag.

Aluminium gaat een leven lang mee en heeft bovendien weinig onderhoud nodig. Schilderen is niet nodig. Af en toe even reinigen met water is al voldoende!

Wijmoco

Veelzijdigheid

Aluminium is een bouwmateriaal met bijna onbegrensde mogelijkheden. Aluminium ramen, deuren, schuifdeuren, vouwdeuren, serres en tuinkamers zijn leverbaar in uiteenlopende stijlen, vormen en kleuren, strak, modern of juist met een klassieke uitstraling. Vierkant of rond.
Zo is er altijd een aluminium systeem dat bij u past.

Milieu

Aluminium is een milieuvriendelijk materiaal dat voor 100% kan worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. Zo is ongeveer 60% van het aluminium van Wijmoco gerecycled. Ook voor de verpakking van onze producten gebruiken wij materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu.

Wijmoco
Wijmoco

Kleurrijk

Kies uit meer dan 450 kleuren de tint die bij u past. De kleuren worden aangebracht door middel van lakken, ook wel moffelen genoemd, of door anodiseren. Er is geen kwaliteitsverschil tussen lakken en anodiseren. Het subtiele verschil zit ‘m in de esthetiek. Bij lakken wordt het oppervlak bedekt met een toplaag. Bij anodisatie blijft de oorspronkelijke structuur van het aluminium bewaard.

Een combinatie van lakken en anodiseren biedt extra bescherming in zogenaamde agressieve gebieden zoals dichtbij de kust.

U kunt er zelfs voor kiezen om de kleur aan de buitenkant van uw kozijnen te laten passen bij de gevel en de binnenkant in een kleur die past bij uw interieur. Er is altijd een kleur die bij u past.

Isolatie: kou, geluid en wind buiten de deur

De aluminium ramen, deuren en serres van Wijmoco hebben een hoge isolatiewaarde, de zogenaamde U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de isolatiewaarde. Hiervoor worden diverse isolatietechnieken ingezet:
– Thermische onderbreking tussen binnen- en buitenzijde van het profiel
– Unieke middendichting met extra isolerende kamers
U bespaart op stookkosten, houdt geluid buiten en bent beschermd tegen vocht en wind door deze perfecte isolatie.

Het is bovendien mogelijk om met het aluminium van Reynaers invulling te geven aan het energiezuinige passief huis-concept.